Kézből etetett sajtó, megmérgezett Mátyás

Pudlikutyázik a Magyar Nemzet, sírfeliratot közöl a 168 óra, a Mátyás király elleni merénylettel foglalkozik a Szabad Föld, a Lehet más a Politika "obamás" módszerét taglalja a Hírszerző. Ködös péntek - reggeli lapszemle.

Kézből etetik sajtójukat Gyurcsányék, írja "sajtóbarát" beszámolójában a Magyar Nemzet. Merthogy a kormányzat számolatlanul íratja a legkülönfélébb propagandacikkeket a hozzá közel álló sajtótermékekkel. Az Avar János által főszerkesztett balliberális Vasárnapi Hírek legkevesebb nyolcmillió forinthoz jutott az utóbbi hónapokban ilyen irományokért, míg a Metropol 4,5, a Népszabadság 3,4, a Blikk pedig 2,4 millió forinthoz. Ismert, Farkasházy Tivadar Hócipője nőnapi megemlékezéséért hárommillió adóforintot tehetett zsebre.A helyreigazítási lehetőségekről nem szól a Magyar Nemzet cikke.

Egy érdekes sírfeliratot közöl a 168 óra online: „Engem is fényterápiával kezeltek". Az ezoterikus blöffről szóló cikk szerzője állítja, az ezotéria, kártyavetés, horoszkópkészítés, átokszórás, fehérmágia legalább olyan trendi, mint Luis Vuitton tavaszi kollekciója. Már nem csak a nők, egyre több férfi is hisz a vallási méreteket öltött mániában. Persze azzal nincsen baj, ha valaki elhiszi: rajtunk kívül álló dolgok is meghatározhatják életünk folyását. Abba sem halt még bele senki, ha évente elkészítette a horoszkópját vagy nehéz élethelyzetekben a kártyától várt választ kérdéseire. Ugyanakkor van egy pont, amikor az ártalmatlan szórakozás életveszélyes szenvedéllyé válik.

Mátyás királyt megmérgezték!, olvasható a hangzatos cím a Szabad Földben. A történelmi szenzációval Garamvölgyi László dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője áll elő, aki korábban József Attila rejtélyes haláláról is írt könyvet.Garamvölgyi verziója szerint (aki két olasz történetíróra, Bonfinire és Gallottára támaszkodik) a bécsi várban püspökavatásra készültek (1490. április 6-án, ez Mátyás halálának napja), az ebédet a lovagteremben rendezték. Hosszan halogatták az ételek felszolgálását, azzal a hátsó szándékkal, hogy Mátyás - indulatos ember lévén - nem tudja majd megállni, hogy az asztalokon óntálakban elhelyezett mérgezett (!) fügéből ne csipegessen. A cselszövők ezt a pillanatot akarták kihasználni arra, hogy a királyt eltegyék láb alól. Mátyás evett ugyan a fügéből, de nem halt meg tőle, csupán rosszul lett. A beavatottak nem erre számítottak, ám azonnal cselekedtek: kipeckelték a száját és beleöntötték a maradék mérget. Hunyadi Mátyás ezután több órán át haldoklott. (Annyit jegyzünk meg, hogy E. Kovács Péter Hétköznapi élet Mátyás király korában című precíz könyvében, mely nemrég jelent meg, ugyanígy szerepel a merénylet lehetősége, de sokkal több fönntatással - A szerk).

A Hírszerző a Lehet Más a Politika mozgalom módszerével foglalkozik. Dopeman, Bakács Tibor Settenkedő, Hajós András, Puzsér Róbert, Para-Kovács Imre, Péterfy Bori és Soma egy fillért sem adna a jelenlegi politikai pártoknak. Inkább a Lehet Más a Politika most indított kampányfinanszírozási programját támogatják, melyet Barack Obama is sikerrel alkalmazott elnökválasztási kampányában. Mindezt a mozgalom YouTube-videóján mondják el. Az LMP célja, hogy kis összegű lakossági támogatásokból gyűljön össze a pénz az EP-választási kampányra. Nem így lesz, mert nem szokott így lenni. De lehetne így is.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.