Kevesebben panaszkodnak a médiára

A korábbinál kevesebb kifogást kapott a médiaszolgáltatások és sajtótermékek miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az utóbbi időben, míg jelentősen emelkedett a digitális átállással kapcsolatos kérdések száma - olvasható a médiatanács blogján.

A kedden megjelent bejegyzés szerint - az előző negyedévhez képest - az elmúlt három hónapban kevesebb, mindössze 66 médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos panasz érkezett a hatósághoz, ami a hatósági ügyek 3,5 százalékát teszi ki, míg 156 beadvány született a sajtótermékek miatt.

A megkeresések 85 százaléka, mintegy 11 ezer eset a digitális átálláshoz kapcsolódott az elmúlt három hónapban. Emiatt hatszorosára emelkedett az ügyfélszolgálat leterheltsége, a hatóság pedig új csoportot állított fel ezen igények kezelésére.

A hatóság intézkedést nem igénylő médiapanaszokat is kapott, de ebből is kevesebbet a korábbinál: 216-ot.
Az állampolgári kezdeményezésekre indult hatósági ügyek száma 10 százalékkal csökkent. A legtöbb beadvány a filmszakmai tevékenységgel összefüggésben érkezett, egy év alatt a legnagyobb növekedést viszont a postai szolgáltatásokkal kapcsolatos megkeresések érték el.

A médiapanaszok legtöbbje, 35 százaléka a műsortartalmakra vonatkozott: kifogásolták a korhatárok megítélését, az ezzel kapcsolatos kötelező időzónák betartását. Felerősödött a jósműsorokkal, távgyógyító adásokkal szembeni ellenérzés, többen említették a médiaszolgáltatók ügyfélszolgálatának hiányosságait és - főként a kereskedelmi televízióknál - a túl hangos tévéreklámokat is - olvasható a bejegyzésben.

A két piacvezető kereskedelmi tévére érkezett a legtöbb médiapanasz, 57. Az internetes médiaszolgáltatások miatt 19, az egyéb kereskedelmi tévék miatt 18 megkeresést regisztráltak. A közszolgálati televíziókat 13 beadványban kifogásolták, a rádiókra pedig összesen 8 panasz jött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.