Kevesebb szék kell a kisebb parlamentbe

A jelenlegi 386 helyett jövőre már csak 199 képviselő lesz a parlamentben, ezért átalakítják az üléstermet, amire nem egészen százmilliót szánnak.

Januárban kezdődhetnek meg a parlamenti ülésterem átalakítási munkálatai, amelyek a tervek szerint április közepére fejeződhetnek be - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája hétfőn.

Az MTI annak kapcsán fordult a sajtóirodához, hogy a parlamenti honlap adatai szerint az Országgyűlés Hivatala mintegy 9,5 millió forint értékben kötött szerződést az ülésterem átalakításának megtervezésére.

A részletekről a sajtóiroda azt közölte, hogy a tervezés már folyamatban van és rendelkezésre áll az illetékes hatóság engedélye is. Az átalakítás során csökkentik a teremben lévő székek számát, amelyek kikerülnek, azokat megőrzik.

Felújítják az üléseket és az asztallapok felületeit, megújul a szavazatkezelő és a
hangosítási rendszer, valamint részben átalakítják az ülésterem padlózatát és a páholyok arculatát is - tájékoztattak.

Az átalakítás azzal van összefüggésben, hogy az új választási rendszer nyomán a következő parlamenti ciklusban 199-re csökken a jelenleg 386 fős országgyűlés létszáma.

„A felkérni tervezett vállalkozásokkal szembeni elvárás lesz, hogy rendelkezzenek a feladat elvégzéséhez szükséges tapasztalattal, szakemberekkel, vállalják a munka általunk elvárt határidőre történő teljesítését" – közölte az Index kérdésére a sajtóiroda, hozzátéve, hogy az átalakítás költségei várhatóan nem érik el a százmillió forintot.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.