Kevesebb lesz a fizetésük a kórházi főigazgatóknak

Korlátozott önállóságra, kevesebb fizetésre számíthatnak, ellenben korlátlan felelősséget kell majd vállalniuk az állami kórházak új főigazgatóinak.

Napokon belül a Magyar Közlönyben és a GYEMSZI honlapján is olvashatók az állami tulajdonba került egészségügyi intézmények vezetői posztjaira kiírt pályázatok – adja hírül a Medicalonline szakmai portál. A lap információi szerint a GYEMSZI fennhatósága alatt működő kórházak és szakrendelők élére aspiráló jelölteknek az erősen korlátozott önállóságon túl azzal is számolniuk kell, hogy bérüket az általuk vezetett intézmény bevételéhez igazítja a szaktárca.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon jelenleg négy sávval számolnak, eszerint azok, akik 500 milliónál kisebb költségvetésből gazdálkodó intézményt vezetnek, bruttó 350–550 ezer forintra, a 10 milliárd forint feletti csúcsintézmények vezetői pedig bruttó 1 millió–1,1 millió forintra számíthatnak, a gazdasági igazgatók jövedelme a főigazgatói bérek 80 százaléka.

A portál szerint a szaktárca vezetői azért döntöttek a sávos rendszer mellett, mert aránytalannak érezték az intézményvezetők jövedelmét az ágazatban dolgozókéhoz képest. Az újra pályázóknak ezért számolniuk kell azzal, hogy az év második felétől esetenként kevesebb pénzt visznek haza, így sokak számára talán elgondolkodtató, hogy a korlátlan intézményvezetői felelősség mellett vállalják-e a szerényebb javadalmazással járó posztot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.