Kevesebb a templomba járó

Kevesebb  a templomba járó

Bár kevesebben járnak templomba, az egyházak támogatottsága nem csökken - mondta tegnap Bölcskei Gusztáv református püspök egy rádióműsorban. Egy nemrég készült vallásszo-ciológiai felmérés szerint ugyan egyre kevesebben gyakorolják a vallást nap mint nap, mégis igény van a munkájukra, és ezt sokan támogatásukkal is kifejezik. 2003 és 2008 között 40 százalékkal többen támogatták adójukból az egyházat. (InfoRádió)

A Gulagra emlékeztek

A Gulagot nem szabad elfelejteni senkinek, a jövő generációinak sem, minden évben emlékeznünk kell nyugalommal, tisztességgel, indulatok nélkül - mondta a Gulagról való visszatérés 55. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen szombaton Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere. Markó György, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgatója elmondta: az 1930-as évek végén mintegy nyolcmillió fegyenc raboskodott Szibéria és Kazahsztán több ezer táborában a világ számos országából. Hozzávetőleg tízezer magyar halt meg ezeken a helyeken. Képünkön gyertyát gyújt egy megemlékező. (MTI)

Újratermelődik a cigányanalfabetizmus

A kormánynak be kell juttatnia a rászorulókat az oktatási intézményekbe, mert reális a veszélye annak, hogy vidéken, ahol a cigányság 90 százaléka el, újratermelődik a cigányanalfabetizmus - közölte a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke tegnap. Farkas Flórián szerint az analfabetizmus újratermelődésével tovább erősödik a cigányság egyébként is meglévő, immáron tartósnak mondható nyomora. (MTI)

Tőkés László összefogásra hív

Az erőszak elleni összefogásra szólított fel szombaton Kaposváron Tőkés László királyhágó-melléki református püspök, európai parlamenti képviselő egy fórumon. A felhívást indokolva azt mondta: mai társadalmunkban a tűrőképesség határára érkezett az erőszak, annak mindenféle válfaja, ezen belül is az egyik legtragikusabb az iskolai erőszak. A püspök párhuzamot vont az erőszak és a nemzetközi terrorizmus elleni összefogás között, mindkettőt azonos fontosságúnak tartva. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.