Kétszer annyit költ nyári gyermekétkeztetésre az állam, mint tavaly

A kormányszóvivő szerint idén 2,4 milliárd forint, a tavalyi évben felhasználható összeg duplája fordítható nyári gyermekétkeztetésre, és a kormány több mint 660 millió forintot biztosít ifjúsági- és gyermekprogramokra, nyári táboroztatásra.

Budai Bernadett a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt évek gyakorlata bebizonyította: nyáron is szükség van arra, hogy biztosítsák a gyerekek étkeztetését, mert ebben az időszakban nagyon sok gyerek nem kap otthon minden nap meleg ételt. Mint mondta, a kormány az idei költségvetésben 1,2 milliárd forintot különített el erre a célra, az állampolgárok 2008-ban tett 1 százalékos felajánlásainak köszönhetően azonban ennek az összegnek a duplája fordítható idén nyáron a rászoruló gyermekek étkeztetésére. Tájékoztatása szerint ez a 2,4 milliárd forint mintegy 120 ezer gyermek napi egyszeri meleg étkeztetését biztosítja majd az óvodai, iskolai szünet idejére egész nyáron.

Budai Bernadett kitért arra is: a kormány - részben pályázatok, részben célzott támogatások útján - idén több mint 660 millió forintot fordít többek között táborok támogatására, ifjúsági rendezvényekre, fesztiválokra és gyermektáboroztatásra. Ebből 160 milliós pályázati forrást biztosít komplex gyermek- és ifjúságfejlesztő programok megvalósítására, több mint 55 millió forintot gyermek és ifjúsági szervezetek rendezvényeinek és közösségfejlesztő képzéseinek támogatására, továbbá 39 millió forinttal támogatja a gyermekek tematikus táborait.

A kormány 380 millió forint támogatást biztosít a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Üdülő Központnak annak érdekében, hogy az évente ott táborozó mintegy 40 ezer gyerek és fiatal minél biztonságosabb és színvonalasabb körülmények között nyaralhasson, A kormányszóvivő emlékeztetett arra: hagyományosan ezen a helyszínen rendezik meg az Egyenlő Esélyek Táborát is. A rendezvény idén 24,5 millió forintos kormányzati támogatással valósul meg, így biztosítva az ingyenes egyhetes üdülést a szociálisan hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő mintegy 650, köztük 150 határon túli magyar gyereknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.