200 milliót osztott szét a médiatanács

A médiatanács e heti döntése értelmében a helyi és körzeti televíziók és rádiók 218 millió forint pályázati pénzhez jutottak. A médiaszolgáltatók a támogatást hír- és magazinműsorok gyártására fordíthatják.

"A közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása" - közleménye szerint ez a médiatanács célja a pályázati összegek odaítélésével. 

A  2011 elején meghirdetett eljárásban három fordulóban lehetett pályázatot beadni, a médiatanács ezúttal a tavalyi harmadik forduló eredményeiről döntött. A médiatanács hatvannégy pályázó műsorainak készítését támogatta összesen mintegy 218 millió forinttal.

A rádiós pályázatokra tavaly összesen közel 270 millió forint támogatást nyertek el a szolgáltatók. A televíziók állandó műsorainak készítői a tavalyi pályázatokon mintegy 377 millió forinton osztozhattak. Ezzel a csaknem 650 milliós támogatással tavaly több mint 50 százalékkal több pénz jutott a 2010-es évhez képest a helyi és körzeti médiaszolgáltatók műsorkészítési költségeire. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.