Kétszáz illemhelyet Budapestnek!

„Európai szintű szolgáltatást” vár az illemhelyek működtetőjétől Budapest vezetősége. Ezzel az indokkal terjesztik újra a Fővárosi Közgyűlés elé a legutóbb leszavazott javaslatot az illemhelyeket kezelő társaság eladásáról.

Ismét a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti a városvezetőség a jövő héten azt a javaslatát, hogy 18 millió forintért eladják a főváros illemhelyeket üzemeltető társaságát a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-nek - derül ki a javaslatból, amelyet ma kaptak meg képviselők. Európai szintű szolgáltatás kialakításáért adnák vissza a Csatornázási Műveknek az illemhelyek üzemeltetését, amivel a cég az 1996-os privatizációjáig foglalkozott. Bebizonyosodott ugyanis, hogy az azóta működő IL-NET Kht. nem volt képes színvonalas, hatékony szolgáltatásra. A kht. 1996-ban 123 illemhelyet vett át, amiből 112 üzemelt, mára viszont csak 49 illemhely maradt, amiből 36 üzemel.

A városvezetők azt remélik, hogy a jelentős műszaki-technikai hátterű vállalat garanciát jelenthet arra: három éven belül EU-konform, korszerű szolgáltatássá válik a várhatóan 200-ra bővülő illemhelyhálózat üzemeltetése.

A közgyűlés a múlt héten elutasította a városvezetők javaslatát. György István (Fidesz) a múlt heti közgyűlésen egyebek között azt kifogásolta, hogy túl alacsony a 18 millió forintos vételár a több mint 120 millió forint eszközértékű cégért. Az eladást csak az MSZP és az SZDSZ képviselői támogatták.

A közgyűlés jövő csütörtöki ülésén leteszi esküjét Kivágó Iván Györgyné. Ezt követően elfogadhatják a főváros idei költségvetését és dönthetnek az IL-NET Kht. eladásáról is.

A fővárosi önkormányzat úgynevezett utcabútor-rendelete alapján, a főpolgármester 2006. szeptember végén írta alá a Város Bútor és Média Kft.-vel azt az utcabútor-szerződést, amelyben a cég 30 automata illemhely, félezer City light reklámberendezés, 100 parki pad, 100 kerékpárállvány és 250 hulladékgyűjtő telepítését, üzemeltetését és karbantartását vállalta. Az MTI információi szerint ez idáig egyetlen egy új automata nyilvános illemhelyet sem helyeztek üzembe. A cég tavaly áprilisban az V. kerületi Erzsébet téren, szeptemberben pedig a városligeti tavi hídnál kezdeményezett illemhely-elhelyezést, az építési engedélyezési eljárások még nem zárultak le.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.