Két számjegyű lehet a rezsicsökkentés

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés, amely akár két számjegyű is lehet – mondta kérdésre válaszolva Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus elmondta: a három éve kezdett rezsicsökkentést az árszabályozás után immár piaci eszközökkel kell folytatni, erre a maga részéről lát is lehetőséget. Mint mondta, egyelőre nem akar százalékokról beszélni, de akár két számjegyű is lehet a rezsicsökkentés.

Az áram esetében Paks II. a meghatározó - fűzte hozzá. Arra a kérdésre, hogy miként egyeztethető össze a polgári Magyarország eszméjével a 888.hu portálon Tóbiás József szocialista pártelnököt és családját támadó, egy hete közzétett cikk, a fideszes politikus hangsúlyozta: egyetért párttársával, Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel, aki elítélte az írást. G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője néhány napja elnézést kért a cikk miatt. Németh Szilárd ugyanakkor megjegyezte azt is: megérti mindazokat, akik felháborodtak a 888.hu cikkét olvasva, de ugyanilyen reakciókat vár tőlük, amikor Orbán Viktor és családja a célpont.

Az adatvédelmi biztos napokban kiadott állásfoglalásával kapcsolatban - mely szerint az alaptörvény módosítása közügy, tervezett módosítása nyilvános, az információs alapjogokat pedig terrorveszélyhelyzetben sem lehet rendelettel szabályozni - újságírói felvetésre Németh Szilárd azt mondta: fontos, hogy az adatvédelmi biztos teszi a dolgát, de az is, hogy a kormánypárt tegye a magáét. "Látjuk a terrorveszély növekedését. (...) A magyar családokat minden eszközzel megvédjük. (...) Cselekedni kell. (...) A megelőzést fontosabbnak tartjuk, mint az utólagos siránkozást" - hangoztatta a kormánypárti politikus.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.