Kétmilliós büntetés somogyi háziorvosoknak

Tízből kilenc, szúrópróbaszerűen ellenőrzött somogyi háziorvosnál talált hiányosságot (OEP); a rendelőt régóta kerülő egészséges páciensek után járó kártyapénz visszafizetésére kötelezték az orvosokat.

A Somogyi Hírlap szombati beszámolója szerint Somogy megye 226 háziorvosa közül az ellenőrzöttek kilencven százalékát megbüntetteaz Országos Egészségbiztosítási Pénztár, összesen kétmillió forintra. A legalacsonyabb tétel háromezer forint, a legmagasabb 400 ezer forint volt.

Cseke Borbála, a Somogy Megyei Orvosi Kamara titkára a megyei napilapnak elmondta: egy számítógépes program, amely jelzi az elmaradt vizsgálatokat, nagy segítség volna, továbbá a jogszabályokat is úgy kellene hozni, hogy a páciensek kötelezettségét is tartalmazzák, ugyanis az egészséges pácienseket nem egyszerű a rendelőbe hívni.

Molnár Barbara, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szóvivője közölte: tértivevényes levél igazolócédulájával, de akár egy részletes híváslistával is igazolhatják a háziorvosok, hogy megpróbálták elérni a rendelőjükben rég látott tb-kártyatulajdonosokat.

Andrásofszky Zsolt, a megyei orvoskamara elnöke szerint az ellenőrzés akkor kerül napirendre, amikor nincs pénz az egészségbiztosítási kasszában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.