Kétharmados törvényekhez is hozzányúlna az MSZP

Még tavasszal dönthetne a parlament az adórendszer átrendezéséről, az év második felétől már a megreformált adórendszer szerint adózhatnánk - mondta Lendvai Ildikó. A szocialisták frakcióvezetője szerint az önkormányzati reform miatt kétharmados törvényekhez is hozzá kell nyúlni, a rendkívüli parlamenti ülés pedig az ellenzékkel való egyeztetés első lépése.

Kétharmados törvények módosításáról is tárgyalnának a szocialisták, a rendkívüli parlamenti ülés pedig az ellenzékkel folytatott egyeztetés első, és nem utolsó lépése - mondta Lendvai Ildikó frakcióvezető pénteken a  Magyar Televízió Napkelte című műsorában. "Nagyon kell tudnunk, ehhez különösképpen kell a parlament, hogy azokhoz a változásokhoz, amelyekhez a feles többségnél is nagyobb kell, vannak-e partnereink" - mondta a politikus az önkormányzati struktúrára utalva; mivel "ilyen viszonyok között senki nem engedheti meg magának, hogy egy egyszerre pazarló és nyomorgó, 3200 mini-államra tagolt rendszert tartson fel".

Előzmények: Gyurcsány a rendkívüli parlamenti ülésről

"Nem a költségvetés a legnagyobb kérdés", a probléma már gazdasági és munkahely-megőrzési természetű, mivel a közeli napokban minden erre hivatott fórum a korábbinál kedvezőtlenebb prognózisokat tesz közzé a térségről és gazdasági partnereinkről, így "nálunk is mélyebb és nagyobb válságra kell számítani" - hangoztatta. Közlése szerint további gazdasági intervenciókra, védelemre és mélyebb változásokra van szükség, hozzátéve: a január 29-ei rendkívüli parlamenti ülésre "nem kívánunk költségvetés-módosítást beterjeszteni", a lényeg most az, hogy - szokatlan módon - át tudják-e rendezni év közben az adórendszert.

"A mi válaszunk az, hogy igen, de erről kell egy parlamenti konzultáció" - fogalmazott Lendvai Ildikó, hozzátéve, "azt szeretnénk, ha ebben tavaszig dűlőre jutna a parlament többsége, és akkor adott esetben (...) az év második felében már ilyen típusú, megreformált, belső átrendezésen átesett adórendszer szerint adózhatnánk".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.