Kétharmad és ellenzéki támogatás kell a rendőrök béremeléséhez

Az ellenzék támogatását kérte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azokhoz a kétharmados törvényekhez, amelyek lehetővé teszik a rendőrök és a katonák bérének emelését.

Rogán Antal pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: ha a jövő heti országgyűlési határozathozatalon az érintett törvények kétharmados passzusai nem mennek át, akkor nem lehet megemelni minden rendőr és katona bérét.

Emlékeztetett, a javaslatok alapján az idén 30 százalékkal, majd azt követően évente 5-5 százalékkal, így 2019-ig bezárólag összesen 50 százalékkal nőnének a bérek az ágazatban.

A szintén kétharmados földtörvény esetében a fideszes politikus azt ígérte, lesznek olyan ellenzéki módosító indítványok, amelyeket támogatnak.

A nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő földeknek a nemzeti földalapkezelőhöz kerülését firtató kérdésre Rogán Antal azt mondta: lehet, hogy lesz a kormánypárti frakcióból egy vagy két ellenszavazat, de a képviselőcsoport túlnyomó többsége indokoltnak tartja, hogy a föld kezelését egységesen bonyolítsa le a kormány, az ne legyen szétdarabolt, mert abból visszaélések származnak.

A keddi zárószavazásokról szólva a frakcióvezető megerősítette azt is: a Fidesz-KDNP támogatja azt az előterjesztést, amely alapján Magyarország 150 katonát küldhetne az iraki Erbílbe, hogy csatlakozzanak az Iszlám Állam elleni nyugati koalícióhoz. Ez szerinte erkölcsi kötelesség. Az indítvány elfogadásához egyúttal újból kérte az ellenzék támogatását.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.