Kétféle hitelt is kaphatnak a patikusok

Kétféle hitelprogrammal segítené a kormány a gyógyszerészi tulajdoni hányad növelését - adja hírül a Medicalonline.

Az alig egy éve meghirdetett célt: 2013 végéig 25, 2017 januárig pedig 50 százalékra emelkedjék a patikusok gyógyszertári tulajdonrésze. Míg a Patika Tőkeprogram a láncba tartozó gyógyszerészeket, a Patika Hitelprogram a többieket segítené ennek elérésében- írja az online szakportál.

Az egyik a Patika Hitelprogram, amely a Magyar Fejlesztési Bank vállalkozásfejlesztési programjába illeszkedne, a hitelnyújtók azonban a kereskedelmi bankok lennének. A refinanszírozású hitel várható kamata 9-10 százalék lehet, s amelyhez akár 7 százalékos kamattámogatást is nyújthat a kormány. Az önrész mértéke a felvett hitel 10 százaléka, a futamidő – körülbelül egy év türelmi idő után – 10 év.

A láncokba tartozó patikák gyógyszerészeit segítené a Patika Tőkeprogram. Ebben az esetben ez a patikaalap szerezne tulajdont a gyógyszertárat működtető gazdasági társaságban, amelyet rögtön átad az érintett gyógyszerész(ek)nek. A hitelt ebben az esetben három egyenlő részben kellene visszafizetni a tranzakciót követő 3-4-5 években.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.