Két trafikot nyert a debreceni alpolgármester testvére

A cívisváros gazdasági ügyekért felelős fideszes alpolgármestere éppen "politikai tanulmányúton" volt, amikor a testvére trafikot nyert. Ezzel magyarázza, hogy neki semmi köze a történtekhez.

Újabb adalékkal bővült a már eddig is több mint gyanúsnak minősíthető debreceni trafikmutyik listája: amint arról a helyi Civishír beszámolt, Papp László gazdasági ügyekért felelős alpolgármester testvére, Papp Zoltán két trafikot is nyithat a cívisvárosban.

A lap kérdésére, miszerint volt-e bárminemű ráhatása a pályázat kimenetelére, a fideszes Papp László így válaszolt: "természetesen nem". Mint mondta, hosszú ideig, három hétig volt távol egy politikai tanulmányút keretében, a pályázatok elbírálása erre az időszakra tehető. Tájékoztatása szerint a testvére "kereskedelmi szakképzettséggel rendelkező debreceni lakos".

Mint korábban beszámoltunk róla, Debrecenben hatalmas felháborodást keltett a dohánykoncessziós pályázatok elbírálása, miután kiderült, hogy a cívisvárosban trafikot nyert a húszesztendős Sásdi Hanna Barbara, aki Sásdi András volt fideszes frakcióvezető lánya, s aki idén értettségizett. A trafikpályázaton egyébként a nyertesek között van Sásdi András felesége is. Háromszoros trafiknyertes lett Máthé Attila Gyula, a Fidesz hajdúsámsoni elnöke, aki a lakhelyén kettő, míg Debrecenben egy dohányboltot üzemeltethet majd. Ellene múlt hónapban emelt vádat az ügyészség vesztegetés gyanúja miatt. Azt pedig a Debrecenben szerkesztett Vagy.hu online újság szellőztette meg, hogy trafikot nyert Tasó László nyíradonyi polgármester, fideszes parlamenti képviselő unokaöccse is, aki a politikus húgának 22 éves, munkanélküli fia.

Hajdú-Bihar megyében már május elején fölmerült a gyanúja, hogy egyes fideszes politikusok közbenjárhattak a trafikpályázatok elbírálásakor bizonyos kedvezményezett személyek érdekében. Mint arról május 2-án beszámoltunk, egy hajdúszoboszlói hírportál szerint a megyei önkormányzat fideszes alelnöke levelet írt a közgyűlés ugyancsak fideszes elnökének a pályázók esélyeiről. A neki tulajdonított levél egyik mondata így szól: "egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velünk, meggondolandó". A Hajdú-Bihar megyei MSZP összegyűjtötte a legkirívóbb eseteket a megyéből, ennek ismeretében felszólították a fideszes megyei vezetőket, hogy mondjanak le tisztségükről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.