Két polgármestert választanak Szabolcsban

Jékén vasárnap három független jelölt mérkőzik meg egymással, Túristvándiban pedig két független száll harcba egy fideszes jelölttel.

Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen tartanak időközi választást vasárnap, Jékén és Túristvándiban egyaránt a polgármesterek személyéről döntenek a választók - közölték a települések jegyzői szerdán az MTI-vel.

A Jékét eddig vezető Bogáti Jánost (független) a járási hivatal helyettes vezetőjének választották meg, ezért összeférhetetlenség miatt január 30-án lemondott posztjáról. Kovács Miklósné jegyző tájékoztatása szerint a megüresedett tisztségért három független jelölt indul, Dobos Tibor, Gonda Mariann és Kovács József. Megválasztása estén mindhárom jelölt társadalmi megbízatásban látná el a polgármesteri teendőket. Az 599 választásra jogosult egy szavazókörben, reggel hat órától este hétig adhatja le voksát a község egyetlen szavazókörében - tette hozzá a jegyző.

Túristvándiban Lakatosné Sira Magdolna (Fidesz-KDNP) polgármestert január 1-jével a fehérgyarmati járási hivatal vezetőjének nevezték ki, így ő is lemondott posztjáról. A vasárnapi választáson Bolla István és Bóné László függetlenként, Lakatos Tibor pedig a Fidesz és a Nemzeti Fórum Egyesület támogatásával indul - közölte Szabó József jegyző az MTI-vel. A szintén egy szavazókörös településen 575 választó adhatja le voksát vasárnap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.