Két polgármester nekiesett a lázadó iskolának

Bár az iskolálat nem az önkormányzat tartja fent, Tápszentmiklósés Győrasszonyfa első emberének fájt, hogy a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola pedagógusai csatlakoztak a sztrájkhoz

Facebook­-oldalán, közös közleményben rótta meg a sztrájkoló helyi pedagógusokat Kovács József Tápszentmiklós és Valiczkó Mihály Győrasszonyfa polgármestere. Azt írják: délelőtt jutott tudomásukra, hogy a pannonhalmi tankerület iskolái közül csak a tápszentmiklósi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola csatlakozott a sztrájkhoz.

Elismerik, hogy nem az önkormányzat tartja fenn az iskolát, de elvárták volna az intézmény vezetőjétől, hogy tájékoztassa őket a szándékukról. Közös meggyőződésüknek is hangot adtak: „...a pedagógus tanítson, a felmerülő problémákat pedig a tárgyalóasztalnál kell megoldani." Ezek után fontosnak tartják kinyilvánítani: az iskola vezetőjének és a pedagógusoknak a döntésétől „teljes mértékben" elhatárolódnak.

A kommentelők nem kímélik a túlbuzgó polgármestereket. Egyikük Kovács Józsefnek címezve úgy fogalmaz: „...a Te unokáid érdekében is sztrájkolnak azok, akiket méltánytalanul kioktatsz!"

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.