Két nő indulhat a fővárosi MSZP elnökségéért

Tüttő Kata és Kunhalmi Ágnes indulhat az MSZP fővárosi elnöki posztjáért az MTI információi szerint. Az MTI úgy tudja, a fővárosi pártelnökségre aspirál Tüttő Kata, a párt közgyűlési frakcióvezető-helyettese. A politikus keddi sajtótájékoztatóján hárította az indulását firtató kérdéseket. Mint mondta, majd egy másik sajtótájékoztatón beszél erről.

Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, aki jelenleg az MSZP országos elnökségének tagja, már múlt héten nyilvánvalóvá tette az ATV Start című műsorában, hogy vállalja, ha fővárosi pártelnöknek jelölik. Elmondta, hogy budapesti párttagok keresték meg, hogy legyen ő a fővárosi szervezet vezetője. Mint mondta, ha megválasztják, mindent meg fog tenni, azért, hogy újra a reményt lássák a fővárosi szocialistákban a választók.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője az MTI megkeresésére cáfolta azt a Népszavában megjelent információt, hogy pártja budapesti elnöke szeretne lenni. Közölte, az MSZP-ben a párttisztségre jelentkezőknek pályázatot kell írniuk, ez a feltétele az indulásnak. Hozzátette: nem készített pályázatot és nem gyűjt aláírásokat sem. Egy kerületben volt, ahol az önkormányzati tárgyalásokkal kapcsolatos tájékoztatást adott - magyarázta, kitérve arra is, hogy más párttisztségre sem pályázik.

Az MSZP alapszabálya szerint a területi elnöki tisztségre aspirálók közül pályázatot az a párttag nyújthat be, aki személyesen (vagy az ő jelenlétében) összegyűjti a nyilvántartásba vett területi tagság tíz százalékának aláírását.

Az MSZP július 19-én tartja tisztújító kongresszusát, addig a helyi, a megyei szervezetek is új vezetőséget választanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.