Két nap alatt tíz ember távozott a Magyar Nemzettől

A Népszabadság információi szerint szerdán és csütörtökön legalább tíz ember mondott fel a Magyar Nemzetnél. Nem vezetők, hanem beosztott újságírók, korrektorok, tördelők távoznak.
Úgy tudjuk, a távozások hátterében az áll, hogy a Magyar Nemzettől február elején távozó Liszkay Gábor veheti át a Napi Gazdaságot, amiből egy politikai napilapot akarnak csinálni. Az új laphoz keresik az újságírókat, korrektorokat, tördelőket. Többen azért döntenek a távozás mellett, mert nem értenek egyet azzal, hogy a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos megtámadta Orbán Viktort.

A Simicska-médiabirodalom több vezetője Liszkay Gáborral már február elején lelkiismereti okokra hivatkozva felmondott, azóta távozott a Magyar Nemzettől Villányi Károly lapszerkesztő, a Hír TV-től Kovács Andrea műsorvezető, Mentes Katalin, a Híradó főszerkesztője, a Célpont négyfős riporteri stábja, Vass István Zoltán, a Lánchíd Rádió műsorvezetője.

Lapunk információi szerint a Magyar Nemzetnél további felmondások várhatóak. A lap egyik vezetője azonban lapunknak azt mondta, az újság megjelenése nincs veszélyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.