Rohamtempóban folytatják a kilakoltatásokat Magyarországon

Március elején lejárt a kilakoltatási moratórium, az elmúlt két hónapban 545 kilakoltatás történt, csaknem annyi, mint korábban egy év alatt. A végrehajtók sok leállított eljárást újraindítottak.

A moratórium márciusban járt le, azóta több mint ötszáz adóst költöztettek ki lakásából. Ez a szám kétszer annyi, mint tavaly egész évben. Az adósok többsége az önálló bírósági végrehajtó vagy hitelezője felszólítására önként költözött ki – írja a Magyar Nemzet

Március elején lejárt a kilakoltatási moratórium, az elmúlt két hónapban 545 kilakoltatás történt – csaknem annyi, mint korábban egy év alatt. A Magyar Nemzet a Magyar Bírósági Végrehajtó Karra hivatkozva azt írja, hogy a legtöbb esetben (255) bírósági határozat alapján lakoltattak ki tulajdonosokat, 244 esetben pedig bírósági végrehajtó árverezte el a lakást. De utcára került 39 önkényes lakásfoglaló is, és 6 olyan kilakoltatás is történt, ahol a bank eladta az ingatlant az adósa feje fölül.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke szerint a nagyszámú kilakoltatás annak a következménye, hogy az elmúlt két évben a törvények és a moratóriumok védték a devizahiteleseket, a márciusban lejárt tiltás után pedig a végrehajtók sok leállított eljárást újraindítottak. Mint mondta, az esetek 30 százalékában kellett ténylegesen is intézkednie a végrehajtóknak a kilakoltatás ügyében, az adósok 70 százaléka a felszólításra önként kiköltözött az ingatlanából. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.