Két-három miniszter távozhat a Bajnai-kormányból

Néhány, két-három szocialista miniszter hagyja majd el a kormányt ősszel - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke hétfőn este az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: változatlanul az tervük, hogy akik a választási előkészületekben napi feladatot vállalnak, jó ha "kijönnek a kormányból". Lendvai Ildikó szerint ugyanis mindkét feladat teljes embert követel majd, és az sem jó, ha a kormányzás mindennapjaiba keverednek kampányteendők.

Az MSZP elnöke azt mondta: ez nagyobb "borulást" a kormány életében nem okoz majd, 2-3 emberről van szó, akik a kellő időben, valószínűleg a jövő évi költségvetés elfogadása után lépnek ki a kormányból.

A 2010-es költségvetés politikai karakterét firtató kérdésre Lendvai Ildikó azt válaszolta: a büdzsé baloldali karakterű lesz, fő jelszava a stabilitás és a biztonság. Hozzátette: az uniós forrásokat továbbra is arra használják, hogy ki lehessen törni a válságból, folytatják az Út a munkához programot, nem vesznek el a szociális krízisalapból, és a közbiztonság esetében növelik a forrásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.