Két év múlva jön az állam ügyvédje

Az állam ügyvédjeként működő új szervezet, a Kincstári Jogügyi Igazgatóság várhatóan 2017-től működik teljes kapacitással.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán azt mondta: a várhatóan száz jogászt alkalmazó igazgatóság felállításának jövőre kezdődhetnek meg az előkészületei az ügyek folyamatos átvételével. A már meglévő megbízatásokat nem vonnák vissza.

A cél, hogy hatékonyabb legyen az állam jogi képviselete, azaz minél több pert nyerjenek meg. Bíznak abban, hogy kevesebb pénzbe kerül majd az új szervezet működtetése; tájékoztatása szerint eddig évente mintegy hárommilliárd forintot fordítottak ezekre a feladatokra.

Várhatóan továbbra is maradnak olyan speciális ügyek, melyekben ügyvédi megbízást kell majd adni; ezek között említette Répássy Róbert a képviseletet a külföldön, választott bíróságok előtt folyó ügyekben. De nemcsak peres ügyek vitele tartozna a jogügyi igazgatóság feladatkörébe, hanem a minisztériumok által kötendő szerződések vizsgálata is. Elnökét az igazságügyi miniszter és a kormányzati koordinációért felelős miniszter közösen jelölné ki.


Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.