Készül a 4K! pártprogramja

A 4K! szerint a magyar politikában egyedülálló módon, a teljes tagság bevonásával alakítják ki az új baloldali patrióta párt alapprogramját. A formálódó párt helyi csoportjai több mint 200 javaslatot készítettek a pártprogramhoz.

„Az új baloldali párt alapprogramját hazánkban szokatlan módon nem egy szűk értelmiségi csoport, hanem a teljes tagság határozza meg. A célunk az, hogy a párt irányát ne egy belső elit, hanem a csatlakozók akarata határozza meg. A demokrácia online eszközei erre kiváló lehetőséget biztosítanak – mondta a mozgalom közleménye szerint Istvánffy András, a 4K! koordinátora.

„Az alapprogram szerepe az, hogy rögzítse a párt alapvető céljait és filozófiáját, amitől a későbbiekben nem térhet el. Erre az alapprogramra épülnek a későbbi választási és szakmai programok, amelyeket már szakértői csoportok dolgoznak majd ki” – tette hozzá Istvánffy.

Az alapprogram kialakításának első lépéseként a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom decemberben mutatta be az alapprogram vitaindító verzióját. A pártalakításban részt vevő 700 ember a helyi csoportokban január és február során megvitatta a dokumentumot, és több mint 200 módosító javaslatot készített hozzá.

Mától pedig valamennyi beküldött javaslatról a teljes tagság szavaz a 4K! belső online felületén. Az alapprogram így kialakított végleges verzióját a párt tavaszi alakuló kongresszusa fogja elfogadni, és a továbbiakban csak kongresszusi döntés módosíthatja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.