Keszthely: mélygarázs helyett felszíni parkolók

A tervezett mélygarázs helyett felszíni parkolókat létesítenek Keszthely Fő terén, így mintegy negyven százalékkal csökken a belvárosi rehabilitációs program önkormányzati önrésze.

A közel másfélmilliárdos belvárosi megújítási programról tájékoztatva, Ruzsics Ferenc (Fidesz), Keszthely polgármestere elmondta, terveihez a város 530 millió forint támogatást nyert. A költségek jelentős részét a Fő tér alá tervezett, 190 férőhelyes kéregparkoló jelentette.

A  létesítmény kivitelezésére és üzemeltetésére a városvezetés konzorciumi partnert akart bevonni, de a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva a potenciális partnerek visszamondták az együttműködést.

Az önkormányzat ezért az eredetileg tervezett létesítmény helyett felszíni parkolókat alakít ki, így közel 400 millió forinttal csökken a pályázati önrész. A parkolóhelyeket a városi piac területén alakítják ki, a jelenleg működő szolgáltatások egy része pedig a megújuló Fő térre költözik.

A projekt előkészítését és lebonyolítását a Városüzemeltető Kft. keretein belül létrejövő városfejlesztési divízió látja majd el.

Ruzsics Ferenc arról is tájékoztatott, hogy augusztus elsejétől korlátozzák a nagy zajjal járó tevékenységeket a pihenéssel töltött időszakokban Keszthelyen. Hétköznapokon este 8 órától másnap reggel 7-ig, vasár- és ünnepnapokon pedig egész nap tilos lesz a motoros vagy elektromos gépek használata.

A nyári turisztikai idényben szombat délután 13 és 16 óra között is tilos minden zajkeltés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.