Kész Zoltán: nem szavazógép leszek, hanem képviselő

James Freeman Clarke amerikai író szavait választotta képviselői munkája vezérgondolatának a veszprémi Kész Zoltán, aki ma teszi le az esküt a parlamentben: "Politikus az, aki a következő választásokra gondol. Államférfi az, aki a következő generációra."
Facebook-bejegyzésében a kétharmadot lebontó képviselő megköszöni azoknak a pártoknak a végiggondolt támogatását, amelyek feltétel nélkül segítették azzal, hogy nem indítottak ellene jelöltet. Megemlíti a parlament legnagyobb ellenzéki erejét, az MSZP-t éppúgy, mint  a még parlamenten kívüli, konzervatív szervezetet, a Modern Magyarország Mozgalmat.

"A politikai megállapodásokat abban a sorrendben szeretném megkötni, ahogy a pártok támogatták a jelöltségemet. Elsőként a Liberális Párt elnökét keresem meg" - írja a képviselő, de találkozik az Együtt, a PM és a DK politikusaival is.

Kész a független parlamenti képviselők közös fellépésében is komoly előrelépési lehetőségeket lát.

Az európai polgári politika legnemesebb hagyományai alapján kívánok új színt vinni az ország házába - ígéri.

Nem szavazógép leszek, hanem képviselő - fogalmaz, majd hozzáteszi: a polgárok adóforintjaiból működtetett törvényhozói munka számomra elképzelhetetlen a döntéshozatalhoz szükséges dokumentumok nélkül. Így minden törvényjavaslat esetében számon fogom kérni a kormányon a szükséges hatástanulmányokat, illetve a javaslat költségvetésre gyakorolt hatásának elemzését.

Fontosnak tartja, hogy a sokfajta értékrendű, független képviselőkkel stratégiai szövetségre lépjen a rendelkezésre álló szűkös erőforrások és parlamenti megszólalási lehetőségek legjobb kihasználása érdekében. S azért is, hogy a minősített kétharmados szavazásokon a függetlenek a teremben legyenek, s szavazzanak.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.