„A rendszerváltás óta így még sohasem alázta meg kormány az országot”

A mai Orbán Viktor elárulta a forradalmat és egykori önmagát is – írja a miniszterelnöknek címzett nyílt levelében Kész Zoltán, a veszprémi időközi országgyűlési választások független jelöltje.

Az ön kormányzása idején került sor arra a gyalázatra, hogy egy budapesti emlékműre a következő feliratot véssék: „Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956. októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért" – fogalmaz Kész, aki a Polgári Platform elnöke is.

A rendszerváltás óta így még sohasem alázta meg kormány az országot, miniszterelnök a népét, politikus a hazáját – teszi hozzá. Emlékezteti Orbánt a 2007. október 23-án elmondott beszédére, melyben akkor kijelentette: „A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz. Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták, szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat."

Kész szerint most Orbán a helytartó, akit el fognak zavarni a pártjával együtt. "A mai nappal az ön morális alapja ahhoz, hogy a magyar szabadság nevében beszéljen, végképp semmivé lett" – fejezi be levelét a képviselőjelölt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.