"Orbán ne legyen köztársaság nélküli köztársasági elnök"

Ismét vitára hívja Némedi Lajost, fideszes ellenfelét Kész Zoltán, a baloldal által is támogatott független jelölt a veszprémi időközi országgyűlési választások kampányában. Ha Némedi elzárkózik a vitától, akkor a választókat sérti meg, állítja a civil jelölt.

Ha megválasztanak, a veszprémiek képviselője és az utca hangja leszek a parlamentben - fogalmazott sajtótájékoztatóján a nyolc szervezet által támogatott Kész Zoltán. A képviselőjelölt elmondta, hogy programja előkészítése során 8 ezer ember személyes véleménye és a korábban magánszemélyek kezdeményezésére indított civil veszprémi konzultációra érkezett 2 ezer válasz, javaslat összesítése után dolgozta ki terveit.

- Közösen írtuk, közösen fogjuk megvalósítani. Ez a mi programunk – jelentette ki Kész Zoltán, aki országos mozgalmat indítana a tisztességes adózásért, s korrupcióellenes hálózatot hozna létre.

Azt ígéri, ha ő kap bizalmat, akkor Orbán Viktor nem lesz kétharmaddal megválasztott, köztársaság nélküli köztársasági elnök. Ebben az esetben ugyanis megszűnik a kormányzópárt kétharmados parlamenti többsége.

Veszprém fejlődését főként a munkahelyteremtő befektetésekben látja, szerinte adócsökkentésre épülő alternatív költségvetésre van szükség. Törvényjavaslat dolgoz ki a lakásszövetkezetek gazdaságos működéséért.

Helyi mozgalmat szervez a 8-as út fizetőssé tételének megakadályozása érdekében. A gyermekek tanulását segítő ösztöndíjrendszer kialakításában működne közre, s szorgalmazza egy alapítvány létrehozását annak érdekében, hogy a fiatalok helyben alapítsanak vállalkozásokat.

Kész Zoltán a demokrácia alapjának tartja, hogy a választópolgárok megismerhessék a jelöltek programjait, ezért hívta újból vitára a fideszes Némedi Lajost. Ha ellenfelem elzárkózik, azzal a választókat sérti meg, hangoztatta a civil jelölt.

Az Index nemrég hozta nyilvánosságra, hogy az Ipsos közvéleménykutatása szerint Kész Zoltán Veszprémben vezet fideszes ellenfele előtt. Különösen népszerű a fiatalok és a magasabb iskolai végzettségüek körében. Igaz, a környező falvak lakói  és az alacsonyabb iskolázottságúak többsége inkább Némedire szavazna.

A kutatás eredménye után összehangolt támadás indult Kész ellen. Először Pogátsa Zoltán közgazdász fogalmazta meg Kész politikai nézeteivel szembeni ellenérzéseit - Kész a szabad piac híve -, majd látszólag ennek alapján a kormánypárti média ment neki Kész Zoltánnak. A köszolgálati televízió pedig  16 évvel ezelőtt írt, s azóta is népszerű angol tankönyvének bizonyos fejezeteit kifogásolta. Újabban azt firtatják, miért beszélt politikai kérdésekről a diákjaival.

A diákjaimat mindig egyenrangú partnernek tekintettem, az óráim nyitott légkörűek voltak, beszéltünk minden olyan kérdésről, ami érdekelte őket, így a demokrácia értékeiről, a diktatúrák leépítéséról, de az eutanáziáról is.  Azt határozottan visszautasította, hogy tanítványai politikai nézeteit  akarta megtudni.

Jó volna, ha a közpénzen működő közszolgálati média a Fidesz jelöltjének korábbi tevékenységével is foglalkozna. Némedi Líajos múltjáról annyit tudunk, hogy az MSZMP-ben építette a diktatúrát, jelentette ki a civil jelölt.

Nekem nincs szégyellnivalóm, tette hozzá.



Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.