Kész népszavazása a habony.hu oldalon

Az „Orbán-Habony" rezsim elleni voksolásnak tekinti Kész Zoltán független országgyűlési képviselő a lopásgátló népszavazást. A népszavazás oldala – ahonnan Gőgös Zoltán termőföldekre vonatkozó kérdésének ajánlóíve is letölthető – a habony.hu címen érhető el.

Az oldal szombaton került fel a netre. A megválasztásával a Fidesz kétharmadát meghiúsító veszprémi Kész Zoltán bevezetőjében azt írja: a Fidesz fél a néptől, ezért minden erejével igyekszik megakadályozni, hogy az emberek nyíltan elmondhassák véleményüket, s cselekedjenek.

Gőgös Zoltán és Kész Zoltán kezdeményezésére két kérdésben, „a magyar föld szétlopása és az állami vállalatokból pofátlan fizetésekkel a közpénzeket kitalicskázók elleni" ügyekben kifejezhetik álláspontjukat az emberek. Kész szerint mindkét kérdés a rendszer lényegéről, a lopásról szól, így a referendumot egyben az Orbán-Habony rezsim elleni népszavazásnak tekintik. 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük, hogy ősszel voksukkal döntsenek a választók a Fidesz-kormányról.

Elég volt, nem várhatunk 2018-ig, akkor már késő lesz – figyelmeztet Kész. Mint korábban beszámoltunk róla, a veszprémi képviselő a polgármesterek hozzátartozóinak mutyipályázatait is szerette volna megakadályozni, a Kúria azonban nem engedte népszavazásra azt a  kérdését. A Kúria többek között azzal indokolta döntését:  az állampolgároktól nem elvárható, hogy különbséget tegyenek a bruttó és a nettó fogalmak között. Ez az érvelés azért is nehezen érthető, mert Kész jóváhagyott kérdésében is szerepel a „bruttó" kifejezés.



Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.