Ő döntheti le a kétharmadot

Biztosra vehető, hogy Kész Zoltánt támogatják a baloldali pártok a februári veszprémi időközi választáson. A független jelölt mögé a DK és a Liberálisok már felsorakoztak. Ma várhatóan az MSZP és az Együtt is megteszi ezt. A pártok megállapodása alapján a jelölés joga a szocialistáké, akik jelezték: hajlandók független indulót támogatni. Úgy tudjuk, ezt már annak ismeretében tették, hogy kiderült: a Polgári Platform elnöke, a veszprémi civil tüntetés szónoka, a balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium korábbi tanára rajthoz áll.

Kész Zoltán (független) mögé felsorakozik a baloldal
Kész Zoltán (független) mögé felsorakozik a baloldal
Fotó: Vémi Zoltán

Az MSZP arra számít, hogy a tizenhat évig SZDSZ-es vezetésű városban és az inkább jobboldali választókerületben egy civil jelölt nagyobb eséllyel pályázik a győzelemre, mint egy baloldali pártpolitikus. Ezért nem ragaszkodtak ahhoz, hogy Újpesthez hasonlóan Veszprémben is szocialista jelölt legyen.

A Polgári Platform szabadpiacpárti szervezet, alapítói a DK-ban politizáló Kerék-Bárczy Szabolcs, az előző ciklusban az LMP színeiben parlamenti képviselő Kukorelly Endre és Somogyi Zoltán, aki 2010-ben az MDF kampányfőnöke és képviselőjelöltje volt.

Kész – aki ma Budapesten tart bemutatkozó sajtótájékoztatót –korábban azt mondta: minden, a kétharmados hatalom megdöntésében érdekelt párt támogatását elfogadja, kivéve a Jobbikét.

A szocialistáknál az elnökség csak ajánlást tehet a veszprémi szervezetnek, amely szintén ma hoz végső döntést Kész támogatásáról. Az Együtt mai döntését is előrevetíti, hogy Szigetvári Viktor társelnök a hét végén örömmel fogadta a független jelölt bejelentkezését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.