Kész: a Kúria hülyének nézi a magyarokat

A Kúria szerint nem várható el az állampolgároktól, hogy a nettó és a bruttó között különbséget tegyenek. Gyakorlatilag ezzel az indokkal akadályozta meg azt a népszavazási kérdést, mely a hivatalban lévő polgármesterek hozzátartozóit kizárta volna a bruttó 100 millió forint feletti közbeszerzési eljárásokból.
A Kúria hülyének nézi az állampolgárokat, így fogadta a döntést Kész Zoltán országgyűlési képviselő, a "lopásgátló" népszavazás kezdeményezője.  Korábban a  Nemzeti Választási Bizottság is elutasította a polgármesterek hozzátartozóira vonatkozó kérdést, Kész ezért fordult a bírósághoz. Úgy gondolja ugyanis: a népszavazással meg lehetett volna gátolni, hogy "a Mészáros Lőrinc-féle alakok saját rokonaik zsebét tömjék ki az adófizetők pénzével".

Kész szerint a Kúria döntésével az Orbán-Habony rezsimben nyugodtan folytatódhat a lopás. Ez a magyar igazságaszolgáltatás fekete napja, fogalmazott a képviselő, majd arra hívta fel a figyelmet: a hatalom népszavazást akadályozó rendszerén átcsúszott kérdés esetében azonban folytatódik az aláírásgyűjtés. A  népszavazás megakadályozza majd az állami földek további széthordását, s azt, hogy az állami vállalatokból hatalmas fizetésekkel lopják ki a közpénzt.

Kész úgy véli, a Kúria döntése ellenére lehetőség nyílik annak kimondására: "elegük van az embereknek az országot a rokonok és barátok között felosztó Orbán-Habony rezsimből."
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.