Gulyás megébredt és Kerrytől Gyurcsányig mindenkit kioktatott

A Fidesz gyülekezési jogi specialistája, a bilaterális kapcsolatok professor emeritusa, a közlekedéstudományok nagydoktora megszólalt!

Gyurcsány Ferencék és a mostani kormány között a demokráciához való viszonyban az a különbség, hogy ma már lehet tüntetni a kormány ellen, ráadásul a rendőrség az időnként jogellenessé váló tüntetéseket is szakszerűen kezeli – legalábbis Gulyás Gergely szerint.

A fideszes politikus az ATV-ben nyilatkozott a gyülekezési törvény tervezett – lapunkban is ismertetett – módosításáról. Megfogalmazása szerint 8-10 olyan vitás kérdés merül fel, amiket kompromisszumok útján rendezni lehetne, hiszen a mai kormányellenes tüntetők gyülekezési jogát senki nem szeretné korlátozni. Az ügynek ugyanakkor sürgőssége nincs, mint ahogy előterjesztett törvényjavaslat sem született a módosítással kapcsolatban – szögezte le Gulyás, hozzátéve, hogy ha lesz ilyen, akkor azt ötpárti egyeztetés fogja majd megelőzni. "Gyurcsányék tiltakozása egyébként a politikai humor részének tekinthető, nagyjából ahhoz hasonlítható, mintha mondjuk Novák Előd felszólalna egy holokauszt-megemlékezésen" – fogalmazott Gulyás.

Gulyás beszélt a megyei útdíjrendszer bevezetéséről is, ami szerinte a korábbi rendszerhez képest egy igazságosabb, az emberek többsége számára előnyös rendszert hoz magával. Ugyanakkor mintegy húsz útszakasz kapcsán felmerül a kérdés, hogy az útdíjat az út egészére, vagy csak egyes részeire szükséges-e bevezetni, ezeket a kérdéseket előzetes konzultációk útján az illetékes képviselőkkel, polgármesterekkel lehetett volna egyeztetni – jegyezte meg a fideszes képviselő, aki szerint emellett az új rendszerre való átállás sem zajlott problémamentesen.

Az magyar-amerikai kapcsolatokról szólva Gulyás úgy vélekedett: "az elmúlt években sajnálatos módon a magyar belpolitikának egyre nagyobb mértékben lett szereplője az amerikai külügy, illetve az amerikai nagykövetség". Szerinte vannak olyan ügyek, mint a Klubrádió, vagy az állami kitüntetések ügye, amelyekben nem biztos, hogy az amerikai külügynek kellene állást foglalnia.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.