Kéretlen e-mailekkel és sms-ekkel bombázza az embereket a Fidesz

A Fidesz leállíthatatlanul küldözgeti e-mailjeit olyanoknak, akik soha nem adták meg elérhetőségüket a pártnak - az utóbbi hetekben sokan fordultak ezzel a panasszal a TASZ-hoz.
A Társaság a Szabasdágjogokért (TASZ) közleménye szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is tud a feltételezhető jogsértésről, így elvárható lenne, hogy független szervként hatékonyan fellépjen ez ellen. A panaszok számáról és a hatóság eddig megtett intézkedéseiről adatigénylésben tájékozódott a TASZ.

Mint írták: egy felháborodott nő fordult először a TASZ jogsegélyszolgálatához, hogy a rezsicsökkentéses aláírásgyűjtés óta napi szinten kap e-maileket a Fidesztől, pedig nem is írt alá semmit. Minden ilyen e-mail után felszólította a Fideszt, hogy ne küldjenek több levelet, akik ahelyett, hogy a kérésének eleget tettek volna, minden alkalommal újabb politikai hirdetést küldtek neki.

Mások a békemenetre kaptak kéretlenül meghívást, és olyanok is akadtak, akik levelében ez állt: "Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló. Csak a Fidesz!" Újabban pedig már a Fideszt támogató rendezvényre hívó sms-t is kapnak olyanok, akik megtiltották a mobilszolgáltatóknak, hogy számukat ilyen célra kiadják.

- A kampányidőszak vége felé egyre több ehhez hasonló történet fut be a TASZ-hoz, ezért úgy döntöttünk, hogy az ilyen típusú jogsértésekre felállított hatóság eljárását vizsgáljuk meg, hogy kiderüljön, mennyire biztosít hatékony védelmet a kormánypárt jogsértésével szemben - olvasható a jogvédő szervezet közleményében.

A TASZ azt tudakolta a hatóságtól: hány ilyen bejelentés érkezett a hozzá, milyen intézkedéseket tett eddig, és hogy ezeknek volt-e már bármi eredménye.

- Ha a kérdéseinkre választ kapunk, az nemcsak az adott ügyről, hanem a hatóság függetlenségéről is sokat el fog árulni - szögezte le a szervezet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.