Keresztény fiatalok aggódnak az özvegy kecskéért

Harmincegy budapesti nagykövetség támogatja a Budapest Pride-ot, ám a család- és életvédelem, vagy a közel-keleti keresztényüldözés témájában kevésbé aktívak a diplomáciai testületek. Na de mi lesz az özvegy kecskével? Figyelem, ezt nem a Hírcsárda írta, hanem az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség. 

– Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) kiáll az Európai Unió mellett, számunkra a szabad utazás, külföldi egyetemi tanulmányok és gyakorlatok olyan értékek, amelyekről szüleink még nem is álmodhattak. Ugyanakkor az Unió mostani vezetői egy olyan rendszer kiépítésén fáradoznak, amely értéksemleges, mind többször alkalmazza egyes nemzetállamok ellen a kettős mércét, biztosít teret és támogatást olyan marginális, de hangos csoportoknak, amelyek szembemennek az alapvető európai értékekkel, a családdal, az emberi méltósággal, a szólásszabadsággal és mindezt politikai korrektségnek nevezik – így kezdődik az IKSZ közleménye, majd a szöveg meglepő fordulatot vesz, és a melegek budapesti felvonulását a közel-keleti keresztényüldözéssel állítja párhuzamba.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a 81 budapesti nagykövetség közül 31 biztosította támogatásáról a Budapest Pride elnevezésű rendezvénysorozatot, majd ennek kapcsán oda lyukad ki: kifejezetten sajnáljuk, hogy más témákban – mint a család- és életvédelem, vagy a közel-keleti keresztényüldözés – kevésbé aktívak a diplomáciai testületek.

Mint írják, "a minden évben jelentkező LMBT-rendezvény szervezői, akik évről-évre egyre több betűvel is rendelkeznek, nehogy valakit megsértsenek, hogy kimarad a felsorolásból, az elfogadást, toleranciát hirdetik". Ugyanakkor fontos partnereik azok a skandináv liberális pártok, amelyek Európában élharcosai a melegházasságnak, meleg párok örökbefogadásának.

Hozzáteszik: emlékezzünk, nem is olyan régen a svéd liberális párt ifjúsági szervezete (LUF) olyan javaslatot tett, hogy legalizálná a testvérek közti vérfertőzést és – előzetes beleegyezés esetén – a nekrofíliát is. A kereszténydemokrata fiatalok "ezután már csak egy dolog miatt aggódnak: mi lesz az özvegy kecske joga?".

Szerintük a Budapest Pride-on, bár a tolerancia, elfogadás rendezvényeként hirdeti magát, minden évben súlyosan sértenek meg embereket hitükben, meggyőződésükben és vallásgyalázást követnek el. Őket nem lehet bántani, de ők bánthatnak bárkit. Papi vagy apáca ruhában provokálnak, kifigurázva e hivatás művelőit és a keresztény hithez tartozó embereket.

Természetesen senkinek semmi köze ahhoz, hogy valaki mit csinál otthon a saját lakásában, amíg nem követ el bűncselekményt, ezt tiszteletben kell tartani. Ugyanakkor felszólítjuk a Pride szervezőit, hogy gondoskodjanak arról, hogy ne fordulhasson elő a korábbi évekhez hasonló vallásgyalázás és emberek millióinak megsértése – zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.