Keresik a legjobb orvosokat

Meghirdették megint a kiemelkedő emberi és orvosi teljesítményeket díjazó „Astellas-díj – Az év orvosa 2012” pályázatot.

A nemes megmérettetésre – melyen a legkiválóbb emberi és szakmai teljesítményeket kutatják fel és mutatják be a nyilvánosság előtt – először 2007-ben volt lehetőség. Azóta a betegtörténeteken, jelöléseken és az értékeléseken keresztül közel 700 gyógyító életébe, mindennapi munkájába tudtunk bepillantani. A tavalyi pályázat egyik újdonsága volt, hogy a közönségjelölés mellett a szakma is javasolhatott a díjra. Tavaly további újdonságot jelentett, hogy az „Év Orvosa” pályázat mellett – a média nyitottságát és partnerségét bizonyítva – az újságírók, szerkesztők és riporterek számára „Média az orvosokért” címmel pályázati lehetőség nyílt, amely a kiemelkedő orvosi helytállásról, áldozatkészségről és a pozitív történetekről készült cikkeket, híradásokat, valamint egyéb anyagokat gyűjtötte össze.

A tájékoztatón elhangzott: a szervezők az idei pályázat előkészítése során sokat merítettek az elmúlt öt év tapasztalatából. Mivel az „Év orvosa” pályázat indulása óta a gyermekorvosokra eddig kevesebb figyelem vetült, ezért 2012-ben az „Év orvosa” pályázat mellett egy újabb megmérettetést is útnak indítanak „Astellas Gyermekrajz Pályázat” címmel. –„Azt reméljük, hogy a gyermekek munkái és igyekezete kapcsán az elkövetkezendő hónapokban még több szó esik majd a nagyszerű gyermekorvosokról is. Erre a pályázatra a 9–14 éves korosztályban, három korcsoportra bontva azon gyerekek rajzait, zsírkréta- és egyéb munkáit várjuk, akik szívesen bemutatják doktor nénijükkel/doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket” – fogalmazott Morva Gábor, az Astellas Pályázati Iroda vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.