Kerényi nagyobbra cseréltetné az alaptörvény asztalát

Kerényi Imre elégedett: az alaptörvény asztala bevált. Legfeljebb az a baj, hogy kicsi lesz az új alaptörvény díszkötetének elhelyezéséhez.

Az alaptörvény asztala beváltotta a hozzá fűzött reményeket, állampolgárok tömegei igényelték a dedikált törvényszöveget – írja Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a jegyzőknek és önkormányzati hivatalvezetőknek címzett, az Atv.hu birtokába jutott „kör e-mailben”.

Alaptörvény asztala

További jó hír, hogy az érintett vezetők számára korábban elküldött díszkötet a projekt végeztével az önkormányzat, illetve a kormányablak tulajdonába száll át. Az örömteli eseménynek azonban van egy kis hátulütője is, nevezetesen az, hogy a díszkiadás métere miatt szükségessé válhat az asztalok átrendezése vagy nagyobb asztal igénybevétele.

Kerényi információi szerint már több önkormányzat foganatosított asztalcserét. Az Alaptörvény Asztala egyébként valóságos, a helyhatóságok által kötelezően felállítandó, az alaptörvénnyel, a Nemzeti Hitvallás című zsebfüzettel, nemzeti színű könyvjelzőkkel és egyéb tárgyakkal megpakolt asztal, melyhez letelepedve bárki átolvashatja az alaptörvényt.

A kör e-mailben Kerényi kifejti: az asztal elhelyezése akkor jó, ha a kijelölt munkatárs szemszögébe esik, mert sok helyen ez a munkatárs ad információt a vendégeknek. Mindezek után öt pontban ad konkrét tanácsokat – például: ”Látható és forgatható legyen a Magyarország Alaptörvénye című zsebfüzet” –, végül újabb jó hírrel zárja levelét: „A tapasztalat szerint a laza zsinórral az asztalhoz rögzített kiadványokban nem esik kár.” Vagy ha mégis, hát újabb példány igényelhető.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.