Képviselő maradhat Várnai László

Megtarthatja XIV. kerületi képviselői mandátumát Várnai László (Civil Zugló Egyesület) a zuglói képviselő-testület szerdai döntése értelmében. A képviselőt egy korábbi határozatban méltatlannak mondták ki, azonban polgármesteri vétó miatt újratárgyalták a döntést.
Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy zárt ülésen a testület megváltoztatta a korábbi döntését és úgy határozott, hogy nem áll fenn a méltatlanság. Várnai Lászlót e szerint nem fosztották meg mandátumától, környezetvédelmi tanácsnoki megbízatását azonban visszavonták.

A kerület vezetője kifejtette: a méltatlanság kimondásához szükséges törvény által meghatározott szempontok nem állnak fent, s ezt támasztotta alá a kormányhivatal is. Azt ugyanakkor megállapították, hogy a képviselő mindkét vagyonnyilatkozatát határidő után adta le és pontatlanul töltötte ki, nem szerepeltette azokban a hosszú ideje fennálló köztartozásait, vagyis elmulasztotta törvényi kötelezettségét - sorolta Karácsony Gergely.

A polgármester kitért arra: a korábbi döntést azért vétózta meg, mert nem akarta, hogy a politikai ellenfelek vitáikat jogi eszközökkel folytassák.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.