Kényszerítéssel vádolja az ügyészség Toroczkai Lászlót

Kényszerítés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója ellen.
Toroczkai 2012-ben a Szabadság téren
Toroczkai 2012-ben a Szabadság téren
Kurucz Árpád / Népszabadság

Toroczkait azzal vádolják, hogy 2012. március 15-én a budapesti Bank Centerben összegyűlt tömeg vezetőjeként, a 2006-os MTV-székház ostromára utaló fenyegetéssel próbált meg a követeléseinek érvényt szerezni az épületben tartózkodó biztonságiak előtt.

Emlékeztetőül: aznap Toroczkai egy be nem jelentett tüntetés vezetőjeként a Bank Center biztonsági embereit arra próbálta kényszeríteni, hogy azonnal intézkedjenek annak érdekében, hogy a nála lévő, több pontból álló petíciót a Nemzetközi Valutaalap (IMF) valamely vezető beosztású képviselője a helyszínen átvegye tőle. (Nemzeti Ünnep és munkaszüneti nap lévén a Bank Centerben a biztonságiakon kívül senki nem tartózkodott.)

Toroczkai követelésének azzal próbált nyomatékot adni, hogy amennyiben nem tesznek eleget a kérésének, úgy hasonló eseményekre kerülhet sor, mint amilyenek 2006 szeptemberében az MTV székházánál történtek.

Miközben Toroczkai az őröket „próbálta együttműködésre kényszeríteni”, valaki egy petárdát, majd egy fáklyát is eldobott a Bank Centerben. A kényszerítésbe torkollt be nem jelentett tüntetésnek a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Toroczkait, tettéért három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.