Kenőpénz alsógatyába és melltartóba is ment Záhonynál

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség harminc
hivatásos rendőrét. Huszonegyet őrizetbe vettek - tájékoztatta a sajtót Keresztes Imre főügyész. Délután hat rendőrt előzetes letartóztatásba helyeztek.

Elmondása szerint a vádhatóság a rendőröket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette miatt hallgatta ki.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség október tizenkilencedikén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak közreműködésével harminckilenc helyszínen tartott házkutatást, köztük a határátkelőhely épületében is. Tetten értek egy útlevélkezelőt, akinek az alsónadrágjában 950 eurót találtak. A házkutatások során több millió forintot és több ezer eurót foglaltak le az ügyészek.

A Központi Nyomozó Főügyészség által gyanúsítottként kihallgatott rendőrök közül többen beismerő vallomást tettek.

A nyomozás adatai szerint a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyként alkalmanként 20 euró és 100 euró közötti összeget. Az utasok az útlevélben helyezték el a pénzt és úgy adták át a fülkében lévő határrendészeknek, akik azt az okmányból kivéve az alsónadrágjukban, a hölgyek a melltartójukban rejtették el.

A határrendészek alkalmanként kötelességüket is megszegték, a vonatkozó szabályoktól eltérően léptettek be, illetve léptettek ki külföldi állampolgárokat.

A Központi Nyomozó Főügyészség a mai napon is folytat eljárási cselekményeket.

A huszonnégy rendőr közül hatot délután előzetes letartóztatásba helyeztek.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.