Kémügy: meghosszabbították Galamos Lajos előzetes letartóztatását

Novemberig előzetes letartóztatásban marad Galambos Lajos, a polgári elhárítás egykori főigazgatója, akivel szemben a kémbotrány néven elhíresült büntetőeljárásban a Fővárosi Ítélőtábla hozott jogerős határozatot – értesült a Magyar Nemzet.

A lapot Molnár Lajos, Galamos Lajos védője úgy tájékoztatta, hogy valószínűleg jogerőre emelkedett az ügyefelével szemben legutóbb november 14-ig megállapított kényszerintézkedés, és elutasították fellebezésüket, mivel kedden arról értesítették, hogy ma a táblabíróság épületében megtekintheti a határozatot és annak indoklását. Szerinte ha a tábla szabadlábra helyezné ügyfelét, akkor Galambost azonnal ki kellett volna engedni az előzetesből, de ez tegnap estig nem történt meg.

Galambos Lajost július közepén helyezték előzetesbe, miután a Budapesti Katonai Ügyészség kémkedéssel gyanúsította meg. A harminc napra elrendelt kényszerintézkedés lejárta után a nyomozó hatóság hosszabbítást indítványozott, amelyet az első fokon döntő Fővárosi Bíróság jóvá is hagyott. A nyugalmazott tábornokkal szemben közölt gyanút az ügyészség időközben módosította, már államellenes bűncselekmény bűnsegédjeként tartják nyilván Galambost - áll a Magyar Nemzet cikkében.     

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.