Keménykedik a kormányzat?

Az elmúlt hetekben a minisztériumok felszólítást kaptak, hogy keményebben reagáljanak az elektronikus és nyomtatott sajtóban megjelent cikkek, riportok állításaira, amennyiben bennük hibát vagy valótlanságot vélnek felfedezni - írja az Index.

A felszólítás a Miniszterelnökségről érkezett, ahol megelégelték, hogy tárcák az elmúlt két és fél évben csak a legritkább esetben álltak a sarkukra a médiával szemben. Az index.hu úgy tudja, hogy Győri Tibor, a Miniszterelnökség államtitkára volt a keményebb fellépés motorja.

A Fidesz egykori jogtanácsosa, aki közel tíz évig volt a Mahír egyik vezetője, 2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök megbízottjaként került a Miniszterelnökségre, és tavaly kapott államtitkári rangot. A portál szerint neki tulajdonító több törvényi változás alapötlete az elmúlt években, többek között olyanok is, amelyek a bíróságok működését is befolyásoló jogi újításokat hoztak.

Győri Tibor azt kérte a tárcáktól, hogy jelöljenek ki egy-egy állandó felelőst, akik a sajtóügyeket követik majd. Az Index információi szerint az államtitkár személyes megbeszélésre is összehívta a minisztériumi munkatársak csapatát, ahol bejelentette nekik, hogy a tárcák a jövőben nem mehetnek el szó nélkül az őket ért kritikák, vitatható állítások mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.