Kémügy: cáfol a Legfőbb Ügyészség

Folyamatos kapcsolat van az Európai Parlament és a magyar Legfőbb Ügyészség között. Így reagált a vádhatóság arra, hogy a Demokratikus Koalíció szerint úgy tűnik, mintha a legfőbb ügyész akadályozná a Jobbik kémkedéssel összefüggésbe hozott EP-képviselője, Kovács Béla ügyének felderítését.

Folyamatos kapcsolat van az Európai Parlament és a magyar Legfőbb Ügyészség között azzal az indítvánnyal összefüggésben, amelyben Kovács Béla európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész – közölte az MTI-vel Fazekas Géza szerdán.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője felidézte: a Központi Nyomozó Főügyészség súlyos – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben szükséges a politikus mentelmi jogának felfüggesztése. Ez a nyomozás minősített, a részleteiről eddig sem állt módjában az ügyészségnek tájékoztatást adni, így a bűncselekmény pontos megjelöléséről, a feljelentő személyéről, a nyomozás során eddig végrehajtott eljárási cselekményekről, valamint a megállapítható tényállásról sem.

Hozzátette: az Európai Parlamentnek küldött indítvány is minősített átiratot tartalmazott. Hozzátette: az Európai Parlament további információkat kért, erre a Legfőbb Ügyészség a törvényi lehetőségeken belül válaszolt. Fazekas Géza általánosságban megjegyezte: ha kémkedés lenne a bűncselekmény, a világon mindenhol a legszigorúbb minősítés mellett nyomoznának benne a hatóságok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.