Keleten alulmarad a józan ész

„Vajon mivel kampányolna egy iszlám vallású vagy akárcsak cigány származású budapesti főpolgármester-jelölt ellen a Jobbik–Fidesz fasisztoid kulturális koalíciója?" – teszi fel a kérdést Bokros Lajos annak kapcsán, hogy Londont muzulmán vallású polgármester vezetheti.
„A remény győzelme a félelem felett! Az egység győzelme a megosztottság felett!" – utal közleményében Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke arra, hogy ezekkel a szavakkal köszönte meg Sadiq Khan, London tegnapelőtt megválasztott polgármestere a választók bizalmát.

A hír szerinte világraszóló: Londonnak pakisztáni származású muzulmán vallású városvezetője van. Ez a világ egyik legnyitottabb, leginkább befogadó városa, ahol a lehetetlen is lehetséges – utalt a politikus a győztes szavaira.

Bokros szerint érdemes végiggondolni, alig négy hónappal a párizsi és két hónappal a brüsszeli merényletsorozat után a választópolgárok többsége ott iszlám vallású jelöltet választott, annak ellenére, hogy rengetegen igyekeztek kihasználni ellene az idegengyűlöletet és a zsigeri félelmet.

„Vajon mivel kampányolna egy iszlám vallású vagy akárcsak cigány származású budapesti főpolgármester-jelölt ellen a Jobbik–Fidesz fasisztoid kulturális koalíciója?" – teszi fel a kérdést a MoMa elnöke. Ezzel kapcsolatban felveti: miért ment el immár több mint kétszázezer, többségében fiatal honfitársunk Londonba? Azt gondolja, ők nem csak dolgozni, hanem elsősorban élni akarnak.

A Nyugat rengeteg gonddal, bajjal küszködik – fogalmaz Bokros. Ám úgy látja, rendszerint felülkerekedik a józan ész és a humanizmus egyetemes kultúrája. A Kelet még több gonddal, bajjal küzd és ezek többségét képtelen megoldani – teszi hozzá –, mert alulmarad a józan ész és felülkerekedik az embertelenség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.