Kedves Forint!

Kedves Forint, ne haragudj, hogy levelemmel zavarlak, de annyira izgulok a veled történt kellemetlenségek miatt, hogy tollat kellett ragadnom.

Nagyon, de nagyon örülök annak, hogy most újra erősödni kezdtél. Korán reggel értesültem arról, hogy jobban szolgál a kedves egészséged, mint tegnap és azelőtt. Hallatlanul boldog voltam, amikor mondták, hogy nem kellett belőled 300-at adni egy euróért. Csak így tovább!

Légy szíves, maradj ott most egy darabig a lélektani határ alatt, ne csigázz tovább, tudhatod, hogy milyen gyöngék az idegeim.

Napok óta aggódom érted, nehogy felborulj ezen a mi kis forgalmú piacunkon, ahol, mondják, az adásvételt rendkívül széles jegyzési sáv és nagy ugrások jellemzik. Hát pont ez az, ami aggaszt. Ez a sok ugrálás minden bizonnyal kikészít téged is.

Ne csodálkozz azon, hogy annyira a szívemen viselem a sorsodat. Idősebb vagy nálam jó tíz évvel, egyáltalán már az is megtisztelés számomra, hogy tegezhetlek. Tudom, hogy átéltél nehéz napokat, elvesztetted például évekkel ezelőtt a kedves kis alumínium fillérjeidet, amiről tudom, mekkora trauma lehetett számodra. De az utóbbi időkben ennél sokkal nagyobb veszélynek vagy kitéve. Mert bekerültél az európai valuták kritikus zónájába, s állod ugyan a sarat keményen, de mindent te sem bírhatsz ki.

Mondd már meg, kérlek a barátodnak, a lengyel zlotynak, ne húzzon téged mindig magával, hagyd, hogy egyedül kalandozzon az állampapírok piacán. Inkább a befektetők kockázatvállalási hajlandóságával törődj, így talán mindnyájunk örömére tovább tudsz ismosodni.

Sajnos, nem tudok arra tanácsot adni, hogyan viselkedj az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben. Csak azt kérem, ne ijedj meg tőlük, sőt, legyél velük olyan karakán, mint egy japán karatebajnok (a jen meg tudja neked mondani, mi a legjobb módszer arra, hogy tovább erősödj). 

Nem zavarnálak tovább, légy szíves, tarts ki, szedd magad össze, s a jövőben ne ijessz rám ilyen gyakran.

Egészségi állapotod javulásában és növekedésedben bízva üdvözöl régi híved.

Ui.: Beszéltem a lej-jel, azt ígérte, félreteszi a történelmi sérelmeket, neki sem érdeke, hogy rángassanak bennteket, s a végén együtt bukjatok. Tudnod kell, hogy nekem a BUX-ról mindig a buksza jut az eszembe, ehhez is sok közöd van. Vigyázz magadra, édes kicsi forintocskám!

Aprópénz
Aprópénz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.