Keddig jelentkezhetnek a Buda-Cash károsultjai

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezői igények benyújtására április 14-éig, keddig van lehetőségük az ügyfeleknek, a kedden postára adott igénybejelentést még befogadja a felszámoló.
A brókercég felszámolását a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. felszámoló biztosa végzi. A cég székhelye a közelmúltban megváltozott, de mind az új címre - 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. -, mind a régire - 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15. - küldött igénybejelentések megérkeznek a felszámolóhoz, mivel a Magyar Postával kötött szerződés alapján a leveleket átirányítják az új székhely címére. Az igénybejelentés a Buda-Cash címére is feladható.

A hitelezői igények bejelentésére használható nyomtatványminta megtalálható a Buda-Cash Zrt. honlapján, ennek használata azonban nem kötelező.

Még egy határidőre kell figyelniük az ügyfeleknek: a követelések március 4-i egyenlegének egyeztetésére nyitva álló határidő április 24-én jár le.

Célszerű az ügyfeleknek a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva) is benyújtani a kártalanítási kérelmüket. Erre 2015. március 27-től számítva egy éven keresztül van lehetőségük. Az ehhez szükséges nyomtatvány letölthető a Beva honlapjáról is (www.bva.hu).

A Beva az érdemi elbírálást akkor tudja megkezdeni, ha a Buda-Cash felszámolójától megkapja a kártalanítás megállapításához szükséges adatokat. A felszámoló az ügyfélköveteléseket egyezteti az ügyfelekkel, és felméri a meglévő és kiadható ügyfélvagyont. A PSFN pénteki tájékoztatása szerint azonban az egyeztetés még nem zárult le az érintett, mintegy 16 ezer ügyféllel. Az ügyben bűnügyi vizsgálat is folyik, és mivel a Buda-Cash vagyona bűnügyi zár alatt áll, azzal a felszámoló nem tud rendelkezni, így az ügyfélvagyon kiadása jelenleg nem lehetséges.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.