KDNP: véletlenül szavazott nemmel Rubovszky György

Véletlenül szavazott nemmel a kereszténydemokrata Rubovszky György hétfőn este az Országgyűlésben a honvédelmi törvény módosítására, amelynek értelmében az állam felügyelete alá vonható a jövőben a gazdasági szervek működése. A politikus támogatja a változtatásokat - közölte a KDNP az MTI-vel.

A Kereszténydemokrata Néppárt hétfő esti közlése szerint Rubovszky György eredeti szándékával ellentétesen, véletlenül szavazott nemmel a parlamentben a módosításra. Rubovszky György támogatja a honvédelemről szóló törvény módosítását.

A módosítást - amely módot ad arra, hogy rendeletben az állam felügyelete alá vonja a gazdálkodó szervezetek működését, az állam nevében az államháztartásért felelős miniszter vagy kormánybiztos járjon el - a kereszténydemokrata frakció egységesen támogatja - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A parlament egy nap alatt, nagy többséggel - 336 igen szavazattal, egy nem ellenében és 13 tartózkodás mellett - fogadta el a módosítást. Az Országgyűlés arról is döntött, hogy a törvényjavaslat sürgős kihirdetését kéri a köztársasági elnöktől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.