KDNP: Orbán stabil országképet vázolt fel

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint évértékelő beszédében Orbán Viktor történelmi távlatokba illesztve egy erős, stabil, reményteli ország képét vázolta fel.

A kisebbik kormánypárt sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: egyetértenek a miniszterelnökkel, miszerint ma Magyarország jobban teljesít, mint korábban, legyen szó akár az államadósság csökkentéséről, az emberek terheinek mérsékléséről vagy a nyugdíjak értékének megőrzéséről. Ennek ellenére még sok munka áll az ország előtt - rögzítették.

Kiemelték, hogy a KDNP-nek kifejezetten fontos demográfia helyzet javulásáról is elismerően szólt Orbán Viktor, amelynek kapcsán leszögezhető: a családtámogatás rendszerének kiteljesítésében biztosan számíthat pártszövetségesére. Teljes mértékben kiállnak a munkahelyvédelmi akcióterv folytatása mellett, hogy valóban mindenki részesülhessen Magyarország sikereiből - jelezték.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében azt mondta: Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország. Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is - sorolta a kormányfő.

Értékelése szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába, jó döntés volt a magunk kezébe venni a sorsunkat. Kitért arra, az idén is három százalék alatt lesz a költségvetési hiány, és utalva az éppen pénteken közzétett uniós prognózisra - azt mondta hallgatóságának: az Európai Unió éppen aktuális előrejelzései ne zavarják meg önöket, a hiányt még egyszer sem sikerült eltalálniuk. Orbán Viktor szerint sikernek kell nyilvánítani, hogy Magyarország 2012-ben is csökkentette adósságát, és ellenőrzés alatt tartotta pénzügyeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.