KDNP: az eutanázia nem megoldás

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint semmiképpen nem lehet megoldás az élettől való megszabadulás vagy megszabadítás, az eutanázia, még ha ezt könnyebbnek, humánusabbnak tünteti is fel a közvéleményt formáló média.

A kisebbik kormánypárt ezt pénteken közölte arra reagálva, hogy csütörtökön a belga parlament alsóháza megszavazta azt a jogszabályt, amely gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek számára is lehetővé teszi, hogy kérjék orvosuktól a halálba segítést.

A kisebbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott: a szenvedő gyermek látványa, a tudat, hogy nem tudnak segíteni rajta, talán a legnagyobb teher mind a szülők mind az orvosok számára. Ezért ezekben az esetekben az a legfontosabb, hogy a fájdalmat az orvosok enyhítsék - mutattak rá.

Belgium olyan irányba tett lépést az elmúlt napon, amely nem az élet, hanem a halál kultúráját teszi elfogadottá a Benelux államban - rögzítették. Hozzátették: azzal a lépéssel, hogy az ottani törvényhozás korhatár nélkül tette elérhetővé az eutanázia alkalmazását, egyértelműen veszélynek tette ki a társadalom leggyengébb részét, a gyermekeket.

"Az a keresztény alapgondolat, amely az élet feltétlen tiszteletét hirdeti, egyértelműen beépült a legtöbb demokratikus ország értékrendjébe, amennyiben a halálbüntetésről van szó - más téren azonban ez az előrelépés nem látszik. Az élet még a legapróbb szikrájában is pótolhatatlan érték, akkor is, ha egy éppen megfogant életről és akkor is, ha gyógyíthatatlan betegségről van szó" - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.