KDNP-s nem a meddők adójára

A KDNP elnöke nem támogatná a "gyermektelenségi" adó bevezetését, ezzel szemben annak híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, a KDNP elnökét annak kapcsán kérdezték erről a TV2 Mokka című műsorának szerdai adásában, hogy Boross Péter volt miniszterelnök a Heti Válasznak augusztus végén azt mondta, nem ért egyet az adócsökkentéssel, mert ha alacsonyak az adók, a népszaporulat növelését célzó kedvezmények jelképesek lesznek, "azaz marad a különadó mint megoldás, hogy a gyereket nem nevelők is arányosan járuljanak hozzá a közös jövőhöz".

A KDNP elnöke erre reagálva kifejtette, nem támogatná a "gyermektelenségi" adó bevezetését. Ezzel szemben annak híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.

A téma meddő nőket érintő vonatkozása kapcsán úgy vélekedett, "nem kell érzelmi kérdést kreálni az ügyből", a nemzet jövőjéhez vagy gyerekneveléssel, vagy különadó fizetésével lehet hozzájárulni.

A miniszterelnök-helyettes szerint csupán "az emberi természet gyarlóságának a tudomásul vétele, semmint valami különösebb politikai felfordulás" jele az, hogy mintegy 10 településen külön jelöltet állít a Fidesz és a KDNP az önkormányzati választáson. A KDNP és a Fidesz viszonyát nem érinti, hogy a jelöltek egy százalékánál helyben vita van - szögezte le Semjén Zsolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.