Kávéfőzőtől a páncélozott Toyotáig

Hivatalos lapjában számol be időszakosan a honvédség alakulatainak beszerzéseiről a Honvédelmi Minisztérium. A Honvédelmi Közlöny 2013. februári számából például kiderül, hogy az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár „nem adatátviteli célú” távközlési szolgáltatásokat vett igénybe nettó 7,9 millió forint értékben az Invitel Távközlési Zrt.-től.

Az afganisztáni misszió költségeit dollárban kell fizetni
Az afganisztáni misszió költségeit dollárban kell fizetni

A 2012. februári közlönyben ugyanakkor a többi között arról lehet olvasni, hogy az MH Központi Kiképzőbázis 2012-re bevásárolt élelmiszerből. Zöldséget és gyümölcsöt az Avocado Kft.-től vett 13,6 millióért, húst és hentesárut a Gulyás János és Társa Kft.-től 35 millióért, kenyeret és finompékárut a Kiskunfélegyházi Malom Kft.-től 9,9 millió forintért. Az MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán négy darab páncélozott Toyotáért 478 ezer dollárt, hozzávetőleg százmillió forintot fizetett a Tiger International Armor & Processing Cars L. L. C.-nek. De ez a cég végezte 2012-ben a páncélozott terepjárók javítását is 108,4 ezer dollárért, mintegy 24 millió forintért.

Az afganisztáni magyar erők a 2012-es hadszíntéri szállításokra 41,9 ezer dollárért, úgy 9,2 millió forintért szerződtek a Sadiq Zada Construction Company képviselőivel. Az MH Logisztikai Ellátó Központ 7,5 millió forintért vásárolt kávéfőzőket és mikrohullámú sütőket a Skill Trade Kft.-től. A konyhagépek kis és középjavítását kilencmillió forintért a Gastro Ber Kft. látta el. A Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Beszerzési Igazgatósága az Aquaspectr Kft.-től szerzett be drogreagenseket 7,9 millió, az Eurotronik Zrt.-től titkosított bértasakokat 14,9 millió forintért.

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a Magyar Aszfalt Kft. végezte el 5,5 millió forintért a nagy teherbírású, G jelű gurulóút karbantartását, míg a Magas- és Mélyépítő Kft. 6,5 millióért gondoskodott a kecskeméti repülőtér 1/A zónája betonburkolatának a karbantartásáról. Tisztító- és tisztálkodási szereket a repülőbázis a Malen Kft.-től vásárolt 5,6 millió, üdítőket és ásványvizet az Akvizítor Kft.-től 5,1 millió forintért. (K. Sz. A.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.