Karmolásokkal folytatódik a cicaharc a Jobbikban

Vona Gábor formában van: egyszerre rúgott bele Novák Elődbe és a Fideszbe, miközben Európa összeomlásáért szurkol.
Súlyos hibának tartja Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy Novák Előd alelnökjelölti szándéknyilatkozata kiszivárgott, de még nagyobb hiba, hogy megszületett, ugyanis „tele van csúsztatásokkal, félinformációkból való sejtetéssel" – nyilatkozta a Jobbik elnöke az N1 TV Vona7 című műsorában. A pártelnök úgy vélte, alelnökének tudnia kellett, hogy ez ki fog szivárogni, és „súlyos felelőtlenségnek" tartja, hogy Novák Előd érzelmeit, indulatait nem tudja a közösség érdekében kordában tartani. Vona ugyanakkor úgy gondolja, az eset korábbi döntésének helyességét támasztja alá. Mint ismert, a pártelnök többek közt Novák Előddel is közölte, nem támogatja alelnöki újrázását.

A szándéknyilatkozatban megfogalmazottakról Vona azt mondta, azok alkalmasak arra, hogy a sajtó összeesküvés-elméleteket gyártson. Semelyik oligarchával nem kötöttek paktumot, nincs semmiféle „székházmutyi", sőt – tette hozzá – a Jobbiknak nincs is székháza, és nem is volt szó pártszékházvásárlásról – közölte.

Az adásban szóba került az Európai Központi Bank azon aggodalma is, mely szerint a rendszerellenes, szélsőjobboldali pártok veszélybe sodorhatják a jólétet, a fiskális reformokat. A pártelnök szerint nem baj, ha ez a jelenlegi rendszer összeomlását jelenti, hiszen a jelenlegi európai vezetés sem a gazdasági, sem a migrációs, sem az ukrán válsággal nem tudott mit kezdeni. Vona Gábor szerint Európának át kell lépnie a XXI. századba. Úgy véli, ez Ausztriában már megtörtént, hiszen „az utóbbi évtizedekben megszokott politikai struktúra összeomlott" – utalt arra, hogy az elnökválasztás második fordulójába sem a jobboldali néppárt, sem a baloldali szociáldemokrata jelölt nem jutott be. Vona szerint ha ez több tagállam szintjén is megtörténik, akkor kapunk egy utolsó esélyt, hogy „valóban Európát építsünk", és ebben egy leendő „Jobbik-kormánynak" meg kell találnia a szövetségeseit.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter látogatását értékelve a néppárti vezető „fideszes hintapolitikának" nevezte, hogy miközben Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság fideszes elnöke az Oroszország elleni szankciók fenntartásáért szállt síkra, Szijjártó Péter gazdasági partnernek tekinti a keleti nagyhatalmat. Vona kiállt amellett, hogy Magyarországnak a saját szuverenitását, a saját érdekeit kell képviselnie akár Oroszországgal, akár az Egyesült Államokkal kapcsolatban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.