„Karácsonykor öljük meg Ibolyát”

Emberölés előkészületének gyanújával nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettesek ellen, akik Ibolya Tibor fővárosi főügyész életének kioltására buzdítottak.
December közepén valaki egy A4-es lapot ragasztott ki a KNYF régi, belvárosi központjának bejárati ajtajára a VI. kerületi Zichy utcában. Ibolya Tibor fotója volt a lapon és egy felhívás: „Karácsonykor öljük meg Ibolyát". Az ügyet és vele a fotót a rendőrség átadta az ügyészek elleni fenyegetések nyomozására jogosult KNYF-nek. Nagy Andrea, a KNYF szóvivője lapunknak megerősítette a nyomozás tényét.
Ibolya Tibor
Ibolya Tibor
Teknős Miklós / Népszabadság

Miután a Zichy utca a város sűrűn bekamerázott területei közé tartozik és a volt KNYF-központot is több kamera figyeli, közel három héttel az eset után joggal vetődik fel a kérdés, készült-e felismerhető felvétel arról, aki a fenyegető üzenetet kihelyezte. Nagy erre csak annyit mondott: még vizsgálják a felvételeket.

Ibolya Tibor a történtek után nem kapott személyi védelmet, és úgy tudjuk, ezt ő maga sem tartotta indokoltnak. Ügyészek egyébként rendszeresen kapnak fenyegetéseket, nemcsak azok, akik nagy ügyeket tárgyalnak, még a szóvivők is. Az üzenetek többségéről azonban, mint elmondták, azonnal látszik, hogy komolytalan.

Az Ibolya Tibornak szóló fenyegetés a jelek szerint nem ebbe a kategóriába tartozik, de hogy miért nem, arra egyelőre nem kaptunk választ.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.